Domain .co.nl
Nieuws

Goed nieuws voor registrars – co.nl-registraties nu via CentralNic

11 januari 2018

DEN HAAG, 11-01-2018 — CO.NL maakt bekend dat de registratieservices voor co.nl-domeinnamen zijn ondergebracht bij CentralNic. Het is een logische ontwikkeling volgend op de overname van OpenRegistry, dat deze diensten afhandelde, door KSregistry begin 2017. Deze stap is goed nieuws voor registrars.

In oktober 2017 heeft KSregistry, onderdeel van Key-Systems, met CentralNic een overeenkomst gesloten voor alle registratieservices van het overgenomen OpenRegistry. Een van de registraties die daardoor nu door CentralNic wordt verzorgd is co.nl. CentralNic is de grootste aanbieder van dergelijke services en beheert naast dotbrand TLD’s, ccTLD’s ook tal van gTLD’s en SLD’s. Het bedrijf is beursgenoteerd en heeft inmiddels een trackrecord van 20 jaar. Voor de dienstverlening maakt het gebruik van DNS-servers in 40 verschillende landen. De kwaliteit is grondig geborgd, CentralNic is sinds jaar en dag gecertificeerd naar ISO9001 en ISO27001. De klanten, waaronder 1.500 grotere registrars en overheden, zitten verspreid over vier continenten.

Positieve ontwikkeling

Adri de Roo, financieel manager van CO.NL B.V., het bedrijf achter co.nl, is positief over deze ontwikkeling: “CentralNic is een enorm professionele partij, die tientallen TLD’s uitstekend beheert en jaar op jaar het aantal registraties fors weet te laten groeien.” Dat laatste is voor zowel CO.NL als organisatie, als voor de registrars van co.nl-domeinnamen belangrijk. “De vraag naar co.nl vertoont een stijgende lijn, maar het kan altijd beter”, zegt De Roo. “Registrars profiteren van een hogere bekendheid. Die krijgen we vooral als er meer domeinnamen onder co.nl worden geregistreerd en dagelijks worden gebruikt.”

Wereldwijd bereik

Met CentralNic als partij die de registratie services beheert, verandert er voor de bestaande registrars en resellers weinig. De procedures blijven grotendeels gehandhaafd. Wat er verandert is dat het bereik van co.nl in een klap enorm is vergroot. Alle registrars die gebruik maken van het CentralNic-portal hebben namelijk de mogelijkheid ook co.nl-registraties aan te bieden. “Het is letterlijk niet meer dan een vinkje zetten. Registrars uit de hele wereld, van klein tot het kaliber GoDaddy, die bewezen heel actief is met SLD’s, kunnen nu co.nl-registraties aanbieden”, zegt De Roo. “We hebben sinds CentralNic de registratieservices verzorgt het aantal registrars met 10% zien toenemen en er komen nog steeds nieuwe bij. Alles wijst erop dat  ook de komende periode nog veel nieuwe partners mogen verwelkomen”. Minstens zo belangrijk is dat hierdoor de bekendheid van co.nl-registraties enorm zal toenemen en daarvan plukken uiteraard ook de bestaande registrars de vruchten. “Dat het uitleggen van co.nl steeds minder aan de orde zal zijn is een hele goede ontwikkeling voor de registrars. Meer bekendheid leidt tot meer registraties van een dienst met interessante marges en cross sell mogelijkheden.”

Over CO.NL B.V.

In 2008 is CO.NL gelanceerd door EuroDNS S.A. In 2010 heeft EuroDNS CoDNS B.V. opgericht voor het management van haar sub domain registers en aanverwante services. In 2013 is CO.NL afgesplitst van EuroDNS en verzelfstandigd in CO.NL B.V.

CO.NL B.V. verzorgt via CentralNic de uitgifte en de registratie van .co.nl-domeinnamen. Naast het beheer van de namen bevordert CO.NL B.V. de registratie en het gebruik van .co.nl-domeinen op nationaal en internationaal niveau middels een hoogwaardig registrarpakket en een interessant marketingprogramma. Op dit moment zijn er wereldwijd ruim 90 registrars die .co.nl-registraties aanbieden.